EKO BROD

Suradnja MSP-ova

Temelj projekta je suradnja MSP-ova, četiri iskusne riječke tvrtke u području brodogradnje, edukacije i projektiranja u pomorstvu.

Prijavitelj

Projektiranje i izvođenje sustava za kritično napajanje i besprekidni sustavi napajanja u pomorstvu

MEP d.o.o.

Tijekom prijašnjih godina tvrtka je stekla iskustvo uspješne provedbe tri projekta sufinanciranih od strane MINPO:

1. U 2014. god. Poduzetnički impuls 2014. Jačanje
konkurentnosti malog gospodarstva, u iznosu od 325.425,01 kn;

2. U 2014. god. SMEPASS 2 – pružanje savjetodavnih usluga malom i srednjem poduzetništvu; u iznosu od 64.715,00 kn; 

3. U 2015. god. Izlaganje novog proizvoda Mini Data Centre, Inozemni sajmovi 2015. u iznosu od 32.519,04 kn.

Također, tvrtka je uspješno provela projekt izgradnje vlastitih poslovnih prostora vrijednosti 10.216.012,96HRK. Trenutno, provodi dva projekta financirana EU sredstvima iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, od kojih se jedan odnosi na implementaciju IKT sustava u poslovanje tvrtke u vrijednosti 404.500,00 kn, a drugi na internacionalizaciju poslovanja kroz pohađanje međunarodnih sajmova u vrijednosti 344.560,00 kn.

Tvrtka od 2009. godine posjeduje ISO 9001:2008 certifikat za područje djelatnosti: prodaja, projektiranje, instalacija, servis i održavanje energetskih i rashladnih sustava za telekomunikacijske i računalne centre. Od 2014. godine certificirana je za normu sustava upravljanja okolišem ISO 14001 i od 2015. godine za normu informacijske sigurnosti ISO 27001.

Partner

Projektni partner za razvoj aplikacija za potrebe pomorskog prijevoza

SARDA d.o.o.

Tvrtka Sarda d.o.o. osnovana je 2010. godine, a danas broji 6 zaposlenika. Osnovne djelatnosti tvrtke su razvoj programske opreme, te usluge u području sigurnosti, upravljanja i administracije informacijskih sustava.

Tijekom godina, Sarda d.o.o. se specijalizirala za razvoj aplikacija za podršku poslovnim procesima u pomorskom i integralnom transportu. Zaposlenici Sarda d.o.o. su profesionalni, fleksibilni i brzi u svom radu, a njihovi glavni atributi su jednostavnost i pristupačnost.

Cilj tvrtke je održavanje visoke razine kvalitete usluga i unaprjeđenje kvalitete programske opreme korištenjem modernih programskih tehnologija.

Obzirom da se bavi izradom programske opreme za podršku poslovnim procesima u pomorskom i kopnenom teretnom prometu, te praćenjem ekonomičnosti korištenja brodova u najmu, gdje je jedna od komponenti i potrošnja goriva, Eko brod projekt je kompatibilan sa njenom djelatnosti, te omogućuje pripremu za proširenje palete proizvoda.

Partner

Projektni partner za projektiranje brodskih sustava

CONMARE d.o.o.

Područje stručnosti tvrtke Conmare predstavlja projektiranje u brodogradnji te, u tom smislu, znanja i iskustva koje je tvrtka tijekom godina stjecala u razvoju i implementaciji brodskih sustava predstavljaju nužan preduvjet uspješnoj komercijalizaciji inovativnog paketa Projekta.

Uz navedeno, tvrtka također posjeduje iskustva u offshore-u kroz rad na sustavima na platformama te instalacijama bušećih sustava kao i sudjelovanja u projektima vezanim uz projektiranja brodskih sustava za najveće svjetske tvrtke u području pomorstva i pomorskog prijevoza kao što su Fincantieri, Mega Yacht te Saipem. Posljednjih godina tvrtka je angažirana i kao dio većeg tima u projektiranju cruisera za brodogradilište Meyer Werft.

Partner

Projektni partner za edukaciju pomoraca

ZOROVIĆ d.o.o.

Tijekom godina uspješnog poslovanja, tvrtka je provela edukaciju više od 17.000 pomoraca. U posjedu je ISO 9001/2015 certifikata koji se odnosi na sustav upravljanja
kvalitetom kao temelja na kojemu tvrtka izgrađuje sustav koji osigurava zadovoljstvo kupaca i unaprjeđenje vlastitog poslovanja.

Ujedno, direktor tvrtke obnaša i funkciju predsjednika
Udruge hrvatskih posrednika pri zapošljavanju pomoraca što dokazuje njegovu visoku stručnost, a samim time i visoku kvalitetu pruženih usluga tvrtke. Kao dokaz uspješnog poslovanja, tvrtka je nagrađena „Priznanjem za doprinos razvitku pomorskog gospodarstva“ dodijeljenog od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture 2017. godine.

Swedish Club Academy, kao prvi pokretač treninga za upravljanje pomorskim resursima (MRM), odabrao je tvrtku kao jednog od prvih pružatelja takve vrste treninga. Sve navedeno predstavlja dokaz stručnosti i potrebnih kapaciteta tvrtke za provođenjem posebno osmišljenog programa edukacije za pomorce na ekološki prihvatljivim plovilima koji će predstavljati jedinstveni program izobrazbe na tržištu. 

Tvrtka trenutno sudjeluje na provedbi projekata financiranih EU sredstvima u vrijednosti 1.899.000,00 kn.

Kako surađujemo?

POSEBNI ODJELI

Osnovali smo posebne odjele i okupili stručni tim zadužen za uspostavu dobavljačkih odnosa i isporuku i komunikaciju s Integratorima

VIRTUALNI URED

Putem virtualnog ureda, u konstantnoj smo komunikaciji u svrsi proizvodnje, bez obzira na vrijeme ili mjesto. Rukovoditelji i menadžment ovim putem imaju 24/7 pregled i uvid u evidencije, napredak rada i sl.

Skip to content